menusearch
arikehtd.com

تأمین فشار آب بدون بوستر پمپ!

header
۱۳۹۷/۱۱/۱ دوشنبه
(2)
(0)

تأمین فشار آب بدون بوستر پمپ!

تأمین فشار آب بدون بوستر پمپ!

دلیل افت فشار آب در بسیاری از ساختمان ها چیست ؟

همانطور که می دانید در اغلب ساختمان ها و آپارتمان ها، مشکل عدم تأمین فشار آب کافی در حمام، آشپزخانه و حتی سرویس های بهداشتی! و یا تغییر دمای آب گرم در زمان باز کردن شیر آب گرم مصرفی دیگر در همان واحد یا واحدهای دیگر ساختمان! آنقدر جدی است که صدای ساکنین را در آورده است.

متأسفانه و با کمال تعجب، مشکلات عدم تأمین فشار و دبی مورد نیاز آب مصرفی حتی در بسیاری از ساختمان های مهندسی ساز و نوساز نیز به وفور دیده می شود.

اینکه در بسیاری از پروژه های بزرگ، مجموعه های آپارتمانی، برج های مسکونی و ... برای تأمین فشار و دبی آب مصرفی، استفاده از بوسترپمپ های آبرسانی و یا پمپ های تأمین فشار آب را مورد توجه قرار داده اند، برای آن پروژه ها انتخاب لازم و درستی است اما سؤال اصلی این است که چرا باید در یک ساختمان دو یا سه طبقه مشکلات عدم تأمین فشار یا دبی آب وجود داشته باشد؟!

به عبارت دیگر با وجود اینکه طبق استانداردهای بین المللی، فشار آب ورودی تمامی ساختمان ها در محل ورودی کنتور آب همه مصرف کنندگان حدود 4.2 بار می باشد و این فشار استاندارد از نظر فیزیکی تقریبا معادل 42 متر ارتقاع آب است، چرا باید عملا فشار آب حتی به طبقه دوم یا سوم ساختمان ها هم نرسد؟

پاسخ بسیار ساده است. زیرا اولا به بهانه قطر پایین کنتور آب نصب شده از طرف شرکت آب برای ساختمان، عملا قطر لوله اصلی تأمین آب ساختمان از کنتور تا محل مصرف کنندگان یا کلکتور آب مصرفی موتورخانه ساختمان را هم سایز یا نهایتا یک سایز بالاتر از قطر کنتور آب اجرا می نمایند و ثانیا در لوله کشی های داخل ساختمان هم از دیاگرام تعیین قطر لوله کشی سیستم های باز استفاده نمی نمایند!

توجه فرمایید که هنگام استفاده از دیاگرام زیر برای تعیین قطر صحیح لوله های آب، سرعت مجاز جریان آب مصرفی در لوله های سیستم آبرسانی ساختمان که روی خطوط مورب دیاگرام زیر نوشته شده است، بین 3 متر بر ثانیه (انشعابات) تا حداکثر در لوله های اصلی 8 متر بر ثانیه (لوله آب ورودی ساختمان بعد از کنتور) می باشد.

به عبارت دیگر اگر کنتور آب یک ساختمان سه طبقه و 6 واحدی، 1/2 اینچ یا 2 سانتیمتر باشد، عملا لوله اصلی تأمین آب ساختمان از محل کنتور آب تا کلکتور آب سرد مصرفی را به جای سایز 2 اینچ (طبق دیاگرام فوق) با سایز 3/4 اینچ اجرا می کنند و به همین دلیل فشار و دبی آب حتی به طبقه دوم ساختمان هم نمی رسد!

جالب اینکه چنانچه طول مسیر لوله کشی از محل کنتور آب تا کلکتور آب مصرفی ساختمان سه طبقه و 6 واحدی مثال فوق بیشتر از 30 متر باشد، در آن صورت سایز صحیح لوله مورد نیاز اصلی تأمین آب ساختمان ممکن است تا قطر 3 اینچ هم افزایش یابد!

همانطور که می دانید دیاگرام فوق، مبنای انجام محاسبات تأسیسات آبرسانی ساختمان ها می باشد و چنانچه در عمل هم به محاسبات و اعداد بدست آمده پایبند باشیم، بسیاری از مردم را دچار گرفتاری و مشکل عدم تأمین فشار و دبی آب مصرفی و یا هزینه های خرید و نصب و سرویس جت پمپ یا بوسترپمپ اضافه نخواهیم نمود.

 

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
 search

شبکه های اجتماعی

aparatgoogletelegraminstagram