وزیر راه و شهرسازی از ایجاد یک بازار تعهدی و نقدی به نام کارت اعتباری مصالح ساختمانی و خدمات فنی مهندسی تا دو هفته آینده خبر داد و گفت: افزایش سقف تسهیلات مسکن از دستور کار خارج شده، چرا که آثار مخرب آن بیشتر از سازندگی است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در برنامه نگاه یک در پاسخ به این سؤال که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کردهاند که احتمالا سقف وام مسکن افزایش مییابد، آیا افزایش وام مسکن لزوما میتواند رونق ایجاد کند و آیا این اقدام توان بازپرداخت متقاضیان را هم لحاظ خواهد کرد و آیا افزایش سقف وام مسکن قیمت مسکن افزاش مییابد، گفت: برای طرح اجرای ساخت ۴۰۰ هزار مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی یک طرح مکمل به نام کارت اعتباری مصالح ساختمانی و خدمات فنی مهندسی تهیه شده است. یعنی ایجاد یک بازار تعهدی و نقدی که ما بتوانیم پول را به تولید کننده مصالح ساختمانی و عرضه کننده خدمات فنی مهندسی پرداخت کنیم.
وی افزود: مذاکرات این اقدام صورت گرفته و تفاهم نامه آن تا دو هفته آینده با بانک عامل مبادله خواهد شد و این کمک میکند تا ما بتوانیم قدرت خرید را افزایش دهیم و قیمت تمام شده مسکن را بتوانیم تا حدودی مهار کنیم.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: این اقدام نه اینکه بخواهیم قیمت تمام شده مسکن را کنترل کنیم، بلکه میخواهیم آن را مهار کنیم، چرا که قیمت تمام شده مسکن متاثر از سهم موارد مشخصی است؛ بنابراین باید شرایط به گونهای فراهم شود که منابع مالی در چرخه اثرپذیری خود قرار گیرد و آثار تورمی در اقتصاد نداشته باشد.
اسلامی گفت: پس این اقدام که در حال انجام آن هستیم ایجاد یک بازار تعهدی برای مصالح ساختمانی و خدمات فنی مهندسی است که این برای اولین بار با این کیفیت در کشور در حال رخ دادن است و بسیار کمک خواهد کرد که نقدینگی در جریان تولید و اشتغال بازار مسکن به خدمت گرفته شود.
وی در مورد افزایش سقف تسهیلات مسکن گفت: بحث ضرورت افزایش وام مسکن این روزها مطرح است، اما ما به این جمعبندی نرسیدیم که باید این کار صورت گیرد، چون مطمئن هستیم، تاثیرات منفی برای متقاضیان و جامعه هدف خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بنابراین این افزایش سقف وام مسکن در دستور کار نیست و آثار مخرب این افزایش سقف وام بیشتر از سازندگی آن است.
* بررسی مالیات بر عایدی مسکن
اسلامی در مورد ضرورت اجرای مالیات بر عایدی مسکن گفت: مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون اقتصادی در حال بررسی است. این طرح موضوع مهمی است و از به تله افتادن منابع کشور جلوگیری خواهد کرد.
وی افزود: اینکه منابع کشور قفل میشود و حجم عظیمی از مسکنهای گران قیمت خالی از سکنه وجود دارد و آمار آن به یک روایت مستند شده ۲ و نیم واحد مسکونی است میبینیم، حجم بزرگی از سرمایه را محبوس و به خود اختصاص داده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد:بنابراین بحثهای گوناگونی روی این طرح شده و مخالفان و موافقانی هم دارد و ما نیز در مباحث مجلس متعهد هستیم که مشارکت کنیم.
اسلامی گفت: به هر حال باید یک تدبیر قانونی داشته باشیم که از گرفتار شدن منابع جلوگیری کنیم، چرا که تجمیع منابع کشور و محبوس شدن آن توان حرکتی کشور را میگیرد. پس با حرکت این منابع و بخش مسکن میتوان از رکود خارج شد.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال طرح مالیات بر عایدی سرمایه باید با ملاحظه و با تدبیر باشد تا آن اثربخشی لازم را داشته باشد.
طراحی سایت و اپلیکیشن با آیتیکا
آریا ابزار کیف ابزار آنلاین شما
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
با ما کیفیت را تجربه کنید.
تلفن :
09389303263 WhatsAap
ایمیل:
arikehtd@gmail.com
مدیریت:
آقای مبارکی
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است. آیتیکا