سیستم های VRF ، نسل جدید سیستم های تهویه مطبوع
سیستم VRF ، مخفف کلمه variable refrigerant flow به معنی جریان متغیر مبرد می باشد. این سیستم قادر است سرعت جریان مبرد را با کمک یک رادیو فرکانس متغیر، در کمپرسور اسکرول تغییر دهد. در سیستم VRF به دلیل اینکه سرعت کار کمپرسور به اندازه برطرف شدن نیاز، کاهش میابد، از لحاظ اقتصادی و کاهش مصرف انرژی بسیار مقرون به صرفه است. در کمپرسورهای معمول، سیستم تنها بصورت خاموش و روشن فعالیت میکند و سیستم، کنترلی روی مصرف انرژی ندارد. لذا میزان مصرف در این گونه سیستم ها بالا است.
در حالی که در تکنولوژی جدید، تسلط وکنترل روی دستگاه بیشتر بوده و می توان مصرف انرژی متناسب با نیاز ساختمان می باشد. مبدل یا اینورتور دستگاه سبب شروع آهسته و نرم سیستم در هنگام روشن شدن و مانع ورود جریان به صورت ناگهانی به سیستم می شود. این امر موجب جلوگیری از وارد شدن خسارت و آسیب به سیستم برق ساختمان و وسایل الکتریکی آن و از همه مهمتر کاهش مصرف انرژی می شود.
به چه علت سیستم های VRF طراحی شده اند
در دستگاه های قدیمی اسپلیت، گرمایش یا سرمایش برای یک ناحیه مشخص و اندکی از یک ساختمان ایجاد می شود و در یک زمان مشخص فقط نقطه خاصی گرم یا سرد می شود. البته مولتی اسپلیت ها قادر به تغییر دمای چند ناحیه مختلف در ساختمان هستند که در این گونه سیستم ها لوله کشی وسیعی نیاز است و بیشتر در مکان های با وسعت بزرگ کاربرد دارند. از طرفی نمی توان کنترل دقیقی روی دمای مطلوب داشت.
سیستم های VRF قادر هستند چند ناحیه مختلف را به طور همزمان تحت پوشش قرار داده و برای هر نقطه دمای متفاوتی ایجاد کند. این امر موجب جلوگیری از هدر رفتن انرژی در ساختمان شده و هر ناحیه از ساختمان دمای مورد نیازش تامین می شود.
انواع سیستم های VRF
سیستم های VRF از نوع سرمایشی: این مدل از بقیه مدل ها ساده تر بوده و فقط توانایی ایجاد سرمایش داشته و تمام نقاط ساختمان را که به سیستم متصل است، را تحت پوشش قرار می دهد.
سیستم های VRF از نوع سرمایشی و گرمایشی: این نوع سیستم نسبت به نوع اول پیشرفته تر بوده و دارای پمپ گرمایش نیز می باشد و توانایی تولید گرما نیز دارد. به این ترتیب همه نقاط ساختمان که به سیستم متصل هستند، گرمایش و سرمایش را به صورت همزمان دریافت میکنند. نکته مهم این است که این سیستم در یک زمان یا سرمایش تولید می کند یا گرمایش. توانایی تولید سرمایش و گرمایش به طور همزمان در این سیستم وجود ندارد.
سیستم های VRF از نوع بازیافت گرما: این سیستم نسبت به دو سیستم قبل دارای تکنولوژی پیشرفته تری می باشد. در این سیستم هر دو حالت سرمایش و گرمایش می توانند به صورت همزمان و مستقل کار کنند. بدین معنی که در این نقطه از ساختمان می توان هوای گرم و در نقطه ای دیگر بسته به نوع کاربری، هوای سرد داشت.
محل نصب سیستم های VRF
سیستم های VRF به دلیل اینکه نیاز به جذب و دفع گرما دارند، در بیرون از ساختمان، روی زمین و یا روی سقف نصب می شوند.
موارد کاربرد سیستم های VRF
این سیستم ها به دلیل اینکه راندمان انرژی بالایی داشته و نیاز به فضای کمتری در مقایسه با انواع قدیمی سیستم های سرمایشی و گرمایشی دارند، در ساختمان های بزرگ مانند هتل ها، بیمارستان ها، برج ها و مجتمع های مسکونی چندین واحدی کاربرد دارند.
شاید این سوال در ذهن افراد بوجود بیاید که با وجود هزینه بالای نصب و راه اندازی سیستم های VRF، آیا مقرون به صرفه است که این سیستم ها جایگزین سیستم های قدیمی تر بشود؟
درست است که در ابتدای راه اندازی به دلیل تعداد بالای سیستم های کنترلی و لوله های انتقال، هزینه ها بیشتر از سیستم های دیگر است اما به دلیل راندمان بالا به سبب دلایل مختلفی که عنوان شد و همچنین عدم نیاز به سرد کننده ها و گرم کننده های اضافی، در مصرف انرژی صرفه جویی شده و هزینه های بعد از راه اندازی بسیار کاهش میابد و نسبت به سیستم های قدیمی مقرون به صرفه می باشد. مثلا در یک ساختمان بزرگ، در قسمتی که سیستم در حال خنک کردن یک نقطه است، با جذب گرما از آن محیط و انتقال آن به محیط دیگری که نیاز به گرما دارد و توسط سیستم در حال گرم شدن است، دیگر نیازی به خروج گرما به بیرون نیست و دستگاه دیگر گرمایی تولید نکرده، بلکه گرمای مورد نیاز ساختمان را از بخش گرم به بخش سرد منتقل می کند. این فرآیند موجب کاهش فعالیت کمپرسور شده درنتیجه انرژی کمتری مصرف می شود.
یکی دیگر از مزیت های مهم سیستم های VRF این است که در صورت خرابی یکی از بخش ها، دیگر اجزای سیستم به کار خود ادامه داده و تحت تاثیر قرار نمی گیرند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
با ما کیفیت را تجربه کنید.
تلفن :
09389303263 WhatsAap
ایمیل:
arikehtd@gmail.com
مدیریت:
آقای مبارکی
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است. آیتیکا