menusearch
arikehtd.com

تفاوت کولرهای ابی و گازی

header
۱۳۹۸/۳/۱۸ شنبه
(1)
(0)

تفاوت کولرهای ابی و گازی

تفاوت کولرهای ابی و گازی

کولرهای آبی با تبخیر رطوبت و تبدیل گرمای محسوس محیط به گرمای نهان، دمای محیط را کاهش می‌دهند ولی اساس کار کولر گازی به این صورت است که، وجود مبرد با دمای پایین در لوله‌های اواپراتور (یونیت داخلی) و مکش هوای گرم محیط بوسیله فن و گذر این هوا از بین لوله‌های اواپراتور سبب سرمایش هوای محیط می‌شود و گرمای دفع شده  محیط توسط مبرد جذب شده و این گرما طی سیکلی از کندانسور به محیط خارج دفع می‌شود. طبق پیش‌بینی‌ها گفته شده متاسفانه در اکثر شهر های کشور ما در ۱۰ الی ۲۰ سال آینده دچار بحران شدید کم‌آبی خواهند شد. مسلما این بحران یکی از سخت‌ ترین دوران‌های زندگی در این کشور را رقم خواهد زد زیرا نه تنها هزینه تصفیه و انتقال آب بسیار زیاد است، بلکه  مناطق مرکزی ایران از هر طرف با منابع آب فاصله زیادی دارند. هر کولر آبی بسته به ظرفیت آن به طور متوسط بین ۳۰ تا ۴۵ لیتر آب در ساعت مصرف می‌کند (یعنی در شبانه‌روز مقداری تقریباً معادل ۷۰۰ لیتر). به بیانی ساده، واحدی مسکونی با مساحت ۱۵۰ تا ۱۷۰ متر با کولر 7000 CFM تقریباً ۸۰۰ لیتر آب را در طی شبانه‌روز تبخیر می‌کند. به همین علت است که کولرهای گازی امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند.

 

کولر گازی در صنعت تهویه و تبرید از جایگاه خاصی برخوردار است. زیرا:

  • به سرعت از گرمای محیط می‌کاهد و در واقع تهویه مطبوع را حاصل می‌کند، زیرا هم رطوبت، هم دما را کاهش می‌دهد و هم با داشتن فیلتر ذرات معلق در هوا را با فیلتر خود از هوای اتاق جدا می‌کند.

  • برخلاف کولرهای آبی، رطوبت را افزایش نمی‌دهد. یعنی تهویه مطبوع را حاصل نمی‌کند. کولر گازی از این جهت برای محیط‌های شرجی بسیار مناسب است.

  • مصرف انرژی کولر گازی بیشتر از کولر آبی است.

  • کولر گازی در واقع یک موتور گرمایی هست که گرما را از محیط سرد به محیط گرمتر یا بیرون انتقال می‌دهد؛ ولی کولر ابی یا کولر تبخیری گرمای محیط را به آب که مجبور به تبخیر می‌شود در کابین کولر انتقال می‌دهد.

در محیطی که کولر گازی نصب می‌شود مکان باید ایزوله باشد با محیط بیرون؛ ولی در کولر ابی محیط ایزوله معنا ندارد چون کولر ابی باید در محیط بیرون نصب باشد ·  چرخه انتقال گرما در برخی کولرهای گازی می‌تواند معکوس شود و از آن می‌توان بعنوان بخاری نیز استفاده کرد؛ ولی در کولر ابی این امکان وجود ندارد.

 

راه های کاهش هزینه برق مصرفی در کولرگازی

با رعایت چند نکته ساده میتوان صرفه جویی قابل توجهی در مصرف برق در تابستان انجام داد .

راه های کاهش هزینه برق مصرفی در کولرگازی :

۱  – در تابستان بهتر است درجه کولر گازی خود را بین ۲۲ تا ۲۴ تنظیم نماییم تا بهترین عملکرد را داشته باشد، این کار عمر کولر گازی را افزایش داده و باعث می شود زمانی که دمای اتاق در این محدوده دما قرار گیرد، موتور به صورت اتوماتیک بر روی فن کار کند.
۲  – موتور کولر گازی را در مسیر باد و ترجیحا در سایه نصب کنیم، این کار به علت کاهش فشار بر کولر گازی باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف برق می شود.
۳  – برای استفاده بهینه از دستگاه باید از اتلاف انرژی آن جلوگیری کرد و به این صورت که با بستن درب ها و پنجره ها از هدر رفتن سرمای تولید شده، جلوگیری کنیم.
۴  – موتور کولر گازی را در فضای باز و در محلی نصب کنیم که هوای خروجی آن به راحتی تخلیه شود.
۵  – در زمان استفاده از کولر گازی هر هفته یک بار فیلترهای پانل داخلی را درآورده و پس از شستشو و خشک کردن، مجددا در محل خود قرار دهیم، این کار سبب افزایش قدرت پرتاب باد کولر گازی و تولید سرمایش مطلوب و کاهش مصرف برق می گردد.

۶  – واحد بیرونی کولر گازی (کندانسور، کمپرسور) و اواپراتور پانل داخلی هر سال یک بار توسط مراکز سرویس شستشو و تمیز شده و عملکرد دستگاه و همچنین میزان گاز آن بررسی شود.
۷  – عدم استفاده همزمان از وسایل گرمازا، مانند اجاق، سماور برقی، لامپ های متعدد و غیره … که باعث افزایش گرمای محل کار یا سکونت شده و در نتیجه نیاز به استفاده از کولر افزایش می یابد.
۸  – ظرفیت سرمادهی کولر گازی ها خریداری شده می باید توسط کارشناس فنی، محاسبه و متناسب با فضای آن محل پیشنهاد و نصب گردد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
 search

شبکه های اجتماعی

aparatgoogletelegraminstagram