menusearch
arikehtd.com

تاسیسات ساختمان و تاثیر آن در زندگی امروزی

header
۱۳۹۸/۳/۲ پنج شنبه
(1)
(0)

تاسیسات ساختمان و تاثیر آن در زندگی امروزی

تاسیسات ساختمان و تاثیر آن در زندگی امروزی

تاسیسات ساختمان: امروز تامین آسایش بشر یکی از اهدف انسان است به همین دلیل نقش تاسیسات مکانیکی به عنوان جزئی از ساختمان ها که افراد به صورت روزمره با آن درتعامل می باشند غیرقابل انکار است.
تاسیسات مکانیکی در مجموع به دو دسته کلی، صنعتی و ساختمانی قابل تقسیم می باشند. تاسیسات مکانیکی صنعتی شامل بخش هایی چون انتقال آب، فاضلاب یا به صورت کلی انواع سیالات، تصفیه ی آب و فاضلاب، تولید انرژی از حرکت سیال و… می باشد. در ضمن، مهندسی تاسیسات مکانیکی ساختمان شامل بخش ها ی مختلفی هستند که عبارتند از:

تاسیسات گرمایشی و سرمایشی،
تاسیسات بهداشتی (آب و فاضلاب)،
تاسیسات گاز رسانی،
تاسیسات استخر(استخر، جکوزی، سونا)،
تاسیسات آتش نشانی ( اعلام حریق، اطفاء حریق)،
تاسیسات و تهویه مطبوع در بیمارستان ( تاسیسات گازهای طبی)
تاسیسات سیستم های بخار،
طراحی و اجرا در تاسیسات پله برقی و آسانسور،
طراحی و اجرا در تاسیسات آبنما و فواره.
در ادامه به بررسی هر کدام از تاسیسات مکانیکی نامبرده شده می پردازیم:

  • تاسیسات گرمایشی و سرمایشی:

تصویر تاسیسات ساختمانامروزه تاسیسات گرمایشی و سرمایشی که به روش کارکرد این سیستم ها خواهیم پرداخت، اهمیت بسیار بالایی در صنعت ساختمان ایفا می کنند. نحوه کار سیستمهای تاسیسات گرمایشی و سرمایشی بر این پایه استوار است که همیشه گرما از شیء گرمتر به شیء سردتر حرکت می کند همانطور که آب از سطح بالاتر به سطح پایین تر جریان می یابد. دستگاه تولید کننده گرما با انتقال گرما به هوا باعث گرمتر شدن خانه می شود و بالعکس یعنی دستگاه تولید کننده سرما با حذف کردن گرما از هوا باعث خنک تر شدن خانه می شود. همچنین سیستم های کنترل هوا دارای سه جزءاصلی که شامل: منبع هوای گرم یا خنک، ابزار توزیع هوا(جهت گرم کردن یا خنک کردن) هوای اتاق ها و کنترل جهت تنظیم ترموسستات در سیستم های گرمایشی و سرمایشی می باشند.

در ضمن کلیه تاسیسات گرمایشی و سرمایشی دارای انواع مختلف سیستمهای تهویه نیز می باشند که عبارتند از:

۱) تهویه طبیعی: در تهویه طبیعی نیروهای حرارتی شناوری به علت اختلاف چگالی هوای داخل وبیرون، هوای بیرون را از طریق پنجره ها، درب ها، نورگیرها و هواکش ها به داخل ساختمان هدایت می کنند و

بالعکس یعنی هوای داخل را به خارج ساختمان هدایت می کنند.

۲)تهویه مکانیکی: تهویه مکانیکی از طریق تاسیسات فن ها ایجاد می شود، فن ها می توانند به طور مستقیم در پنجره ها یا دیوارها یا کانال های ورود و خروج هوا از اتاق نصب گردن.

۳) تهویه ترکیبی (مرکب): در تهویه ترکیبی (مرکب) از تهویه طبیعی همراه با تهویه مکانیکی (فن) جهت تامین میزان هوای مورد نیاز استفاده می گردد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
 search

شبکه های اجتماعی

aparatgoogletelegraminstagram